Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vin Diesel

10. 3. 2006

Vin Diesel                                      Obrazek

vlastním jménem Mark Vincent

Narozen : 18.7.1967   USA  New York

Vin uskutečnil svůj herecký debut již v sedmi letech v New Yorském divadle. Průběh jeho dospívání byl přímo spojen s divadlem. Na vysoké škole Hunter College studoval tvůrčí psaní a postupně začínal psát scénáře. Již na počátku devadesátých let se stal aktivním filmařem a prvním jeho snímkem byl film "Multi-Facial", který byl vybraný pro filmový festival v Canes. V tomto filmu nejen hrál, ale zároveň jej režíroval, produkoval a napsal k němu scénář. Po prvním úspěchu se s menší odmlkou vrátil s dalším filmem "Strays" (1997), který režíroval, produkoval, napsal k němu scénář a zahrál si roli Ricka. Film byl opět úspěšný a byl vybrán na Sundance Festival.

Dalším významným úspěchem byla role ve velkolepém filmu Zachraňte vojína Ryana "Saving Private Ryan" (1998). kde si zahrál s velkými hvězdami jako
Tom Hanks a Matt Damon.

Ke všem svým schopnostem přidal mluvenou roli v animovaném filmu Železný obr "The Iron Giant" (1999), která byla opět velmi kladně přijata. Ve filmu Riziko "Boiler Room" (2000) si zahrál s dalšími mladými herci jako Giovanni Ribisi,
Ben Affleck, Jamie Kennedy a Nicky Kattin. Ve filmu si zahrál mladého úspěšného makléře Chrise, který si ve svém věku prodejem akcií vydělává spoustu peněz, ale jak se postupně dovídá, vše není až tak v pořádku.

Obrazek


Také na sebe významně upozornil ve sci-fi Černočerná tma "Pitch Black" (2000), kde se v roli trestance spolu s posádkou přepravní lodi zřítil na podivnou planetu bez noci, ale jednoho dne noc přece nastane a probudí se smrtící monstra. Jedním z jeho nevýznamnějších filmů byl úspěšný akční thriller Rychle a zběsile "The Fast and the Furious" (2001). V roli vůdce pouličního gangu Dominika, který je zapleten do krádeží kamionů i s nákladem, aby získali více peněz na speciální úpravy aut a motorek, s nimiž pořádají nelegální závody nočním městem.

Hned první víkend po uvolnění film utržil přes 40 milionů dolarů, což byly výrobní náklady filmu. Film se stal absolutním trhákem, který Vina vynesl mezi nejvýznamnější Hollywoodské celebrity. Za tuto roli byl Vin nominován na dvě ceny MTV Movie Award, z nichž jednu získal.

Obrazek


Rok 2002 pro něj byl nejvýznamnější rolí tajného agenta xXx v sejnojmenném filmu "xXx", který vystihuje eXtrémní! eXplozivní! eXcelentní! Vin v roli Xandera Cage je najat Augustusem Gibbonsem (Samuel L. Jackson), ostříleným agentem, aby pomohl čelit beznadějné situaci, neboť jejich tajný agent byl zabit ve vzdálené Praze velmi nebezpečnými recidivisty vedenými bývalým velitelem ruské armády.

Obrazek

Filmografie :

2011 Hannibal the Conqeror 
2010 Rockfish , XXX : The return of  Xander Cage
2009 Rychlí a zběsilí
2008 Babylon A.D. 
2006 Rychle a zběsile : Tokyjská jízda , Dokažte mi vinu
2005 Ochránce
2004 Chronicles of Riddick (hlavní producent) - Richard B. Riddick
2004 XXX2 (hlavní producent) - Xander Cage
2003 Osamělý mstitel /A Man Apart/ (hlavní producent) - Sean Vetter
2003 XXX: A Filmmakers Diary (video) - sám sebe
2002 XXX /XXX/ (hlavní producent) - Xander Cage
2002 2002 MTV Movie Awards (TV) - moderátor
2001 E! Rank: 25 Toughest Stars (TV) - sám sebe
2001 Knockaround Guys - Taylor Reese
2001 Rychle a zběsile /The Fast and the Furious/ - Dominic Toretto
2000 Černočená tma /Pitch Black/ - Richard B. Riddick
2000 Riziko /Boiler Room/ - Chris Varick
1999 The Making of 'The Iron Giant' (TV) - sám sebe
1999 Železný obr /The Iron Giant/ (hlas) - železný obr
1998 Into the Breach: 'Saving Private Ryan' (video) - sám sebe
1998 Zachraňte vojína Ryana /Saving Private Ryan/ - vojín Adrian Caparzo
1997 Strays (režisér, hlavní producent, scénář) - Rick
1994 Multi-Facial (režisér, producent, scénář) - Mike

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

oreiep.se

(oreiep.se, 14. 10. 2020 4:51)


I believe that is among the such a lot vital information for me. And i am happy studying your article. But wanna remark on some general issues, The website style is ideal, the articles is in reality excellent : D. Just right job, cheers oreiep.se/map20.php värmekuddar till vantar

hur fГҐr man vattkoppor munhea.se

(munhea.se, 14. 10. 2020 1:49)


Hi there! I realize this is somewhat off-topic but I needed to ask. Does running a well-established blog such as yours take a massive amount work? I'm completely new to writing a blog but I do write in my journal daily. I'd like to start a blog so I can share my own experience and feelings online. Please let me know if you have any suggestions or tips for brand new aspiring bloggers. Thankyou! compe.munhea.se/map6.php hur fГҐr man vattkoppor

squgarik.se

(squgarik.se, 13. 10. 2020 14:44)


Fantastic beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a appropriate deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided vibrant transparent concept squgarik.se/map5.php mot frissigt hГҐr

lanba.se

(lanba.se, 13. 10. 2020 2:41)


Hello it's me, I am also visiting this website regularly, this web page is in fact nice and the viewers are really sharing good thoughts. lanba.se/map6.php walkers shortbread sverige

bra bakterier för magen aperca.se

(aperca.se, 12. 10. 2020 12:10)


What i do not understood is if truth be told how you are now not really a lot more smartly-liked than you may be right now. You're so intelligent. You understand thus significantly relating to this subject, produced me in my view believe it from a lot of various angles. Its like women and men don't seem to be involved except it's one thing to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs nice. Always care for it up! suspi.aperca.se/map2.php bra bakterier för magen

oratrg.se

(oratrg.se, 12. 10. 2020 10:12)


Quality content is the key to invite the viewers to pay a visit the site, that's what this site is providing. oratrg.se/map44.php tilläggsisolera med frigolit

lacka köksluckor själv munhea.se

(munhea.se, 12. 10. 2020 3:22)


I was curious if you ever thought of changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images. Maybe you could space it out better? cator.munhea.se/map13.php lacka köksluckor själv

sasilu.se

(sasilu.se, 12. 10. 2020 0:03)


Wow, fantastic blog layout! How long have you ever been blogging for? you make running a blog glance easy. The whole glance of your site is excellent, as smartly as the content material!
sasilu.se/map37.php tendon sous le pied

persdap.se

(persdap.se, 10. 10. 2020 18:51)


I was suggested this website by my cousin. I am now not sure whether this publish is written through him as no one else understand such detailed about my trouble. You are amazing! Thanks! persdap.se/map33.php kanelfyllning till kanelbullar

siemens diskmaskin tillbehör naoblal.se

(naoblal.se, 10. 10. 2020 8:00)


Hi there it's me, I am also visiting this web page daily, this site is in fact fastidious and the visitors are in fact sharing good thoughts. ralje.naoblal.se/sport/siemens-diskmaskin-tillbehoer.php siemens diskmaskin tillbehör

telia butik kungsmässan naoblal.se

(naoblal.se, 9. 10. 2020 5:04)


Hello there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be okay. I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new updates. galsio.naoblal.se/for-men/telia-butik-kungsmaessan.php telia butik kungsmässan

allergisk reaktion ögonbrynsfärg naoblal.se

(naoblal.se, 8. 10. 2020 17:42)


If some one wants expert view concerning running a blog then i suggest him/her to go to see this website, Keep up the fastidious work. galsio.naoblal.se/for-men/allergisk-reaktion-oegonbrynsfaerg.php allergisk reaktion ögonbrynsfärg

odd molly chillax dress naoblal.se

(naoblal.se, 8. 10. 2020 0:52)


What's up mates, how is everything, and what you wish for to say on the topic of this post, in my view its actually amazing for me. loycar.naoblal.se/music/odd-molly-chillax-dress.php odd molly chillax dress

hur mycket sprit förbränner man infoforwomen.be

(infoforwomen.be, 28. 9. 2020 12:58)


Heya i'm for the primary time here. I came across this board and I in finding It really helpful & it helped me out a lot. I hope to present one thing again and aid others like you helped me. berb.infoforwomen.be/map22.php hur mycket sprit förbränner man

What artists do you like? I like MojoHeadz.

(Drepleonedo, 22. 9. 2020 20:50)

I like Mojoheadz. https://teletype.in/@mojoheadz/ByY30MeH4 Mojoheadz’s LA-based label has been responsible for releases that have not only taken clubland by storm, but also the greater music universe.Check reviews!

Hi! Only from 18+!

(SandraJaist, 11. 9. 2020 18:27)

Hurry up to look into loveawake.ru you will find a lot of interesting things....

How to disable avatar?

(belletiz, 11. 9. 2020 3:39)

Hello i am new user and i would to ask you, How to disable avatar?

Это рабочая схема 2020 года.

(MichaelJex, 26. 8. 2020 1:18)

С поддержкойпомощью сего способа вы можете получить все
собственно что угодно от https://telegra.ph/Metod-g2a-08-03 абсолютно даром.
Данный эксплойт трудится практически для всякого продукта,
который продается на G2A в что количестве: подарочные карты,
ключи активации (для игр и программного обеспечения)и
каждая техника.
https://telegra.ph/Metod-g2a-08-03

Thank you very much for the invitation

(MixShaps, 26. 8. 2020 0:43)

Thank you very much for the invitation :). Best wishes.
PS: How are you? I am from France :)

XRumer 19.0 + XEvil breaking more than 8400 type of CAPTCHAs

(Natashanus9200, 14. 8. 2020 4:05)

Absolutně nová aktualizace balíčku SEO / SMM "XRumer 19.0 + XEvil 5.0":
captcha řešení Google, Facebook, Bing, Hotmail, SolveMedia, Yandex,
a více než 12000 dalších kategorií captcha,
s nejvyšší přesností (80 až 100%) a nejvyšší rychlostí (100 img za sekundu).
Můžete připojit XEvil 5.0 k nejoblíbenějšímu softwaru SEO / SMM: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke a více než 100 dalších softwarů.

Zájem? Existuje spousta nepřehledných videí o XEvile na YouTube.
Hodně štěstí!


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53

následující »