Pečeně jako od maminky
Pečeně se špenátem a bramborovým knedlíkem
spousta děvčat v mém okolí má strach z vaření , na víc než na rizoto , těstoviny a pizzu z krabice si netroufají . Tenhle receptík jim ukaže že ani na "složitějším" jídle nic není . A jelikož láska prochází žaludkem , můžete tu svou lásku,překvapit pořádným obědem lepším než od maminky :)
Potřebujeme :
1x knedlíky v prášku , 1x vepřová pečeně bez kosti , koření na pečené maso dle libosti , 1x špenát ochucený , 1x vejce , sůl , 3x větší cibule , česnek , strouhaný sýr
Postup:
Cibuli a čenek nakrájíme , pečeni opláchneme pod tekoucí vodou a uděláme na ni zářezy . Dno pekáčku posypeme cibulí , položíme pečeni , tu okořeníme .Cibuli , českek a koření nepěchujeme i do zářezů . Podlijeme vodou a dáme do trouby , s občasným podléváním pečeme při 200°C asi 1,5h.
Knedlíky připravíme a uvaříme dle návodu na sáčku . Můj typ je zabalit uválené válečky knedlíků do alobalu a tak dát vařit , vyhnete se tak "oslizlému" povrchu knedlíků .
Špenát též připravíme dle návodu na sáčku , osolíme , opepříme a já přidávám na zahuštění ještě jedno celé vejce . Ke konci pečení můžeme a nemusíme posypat pečeni v troubě nastrouhaným sýrem .
No a tradiční nedělní oběd je na světě !!
Dobrou chuť , přeje Salome :)