DIETNÍ RECEPTY
Treska s česnekem, cibulí a petrželkou
Ingredience:
porce tresky
cibule
česnek
petrželová nať
směs koření na ryby
olej
Návod k přípravě:
Připravíme si zapékací misku (nebo misku na grilování), vytřeme ji olejem a olejem s kořením na ryby potřeme také tresku.
Rybu posypeme pokrájenou cibulí, posekaným česnekem a petrželovou natí (cibulí, česnekem a natí nešetříme).
Upečeme doměkka. Během pečení můžeme obrátit a znovu potřít olejem.
Rýžový salát s kukuřicí a hráškem
Ingredience:
1 sáček rýže
100 g sterilované kukuřice
100 g sterilovaného hrášku
0,5 dl vody
3 lžíce vinného octa
4 lžíce oleje
sůl
pepř
Návod k přípravě:
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka.
Přimícháme hrášek a kukuřici a přelijeme zálivkou z vody, oleje a octa, soli a pepře. Případně můžeme dochutit citronovou šťávou.
Dobře promícháme a necháme v chladu odležet.
Ředkvičkový salát s jogurtem a vejci
Ředkvičkový salát s jogurtem a vejci, k tomu čerstvý celozrnný rohlíček a lehká večeře je na světě.
Ingredience:
svazek ředkviček
2 natvrdo uvařená vejce
1 šálek jogurtu
sůl
petrželka
Návod k přípravě: Ředkvičky pořádně umyjeme a neloupané je nakrájíme na tenké plátky.
Žloutky utřeme se solí, smícháme s jogurtem, přidáme ředkvičky a promícháme.
Dáme do misky, posypeme nadrobno posekanými bílky a nakrájenou petrželkou.
Gratinované filé s mrkví a hráškem
Ingredience:
150 g rybího filé
15 g Eidamu
10 g květáku
10 g mrkve
10 g mraženého hrášku
5 g rostlinného tuku
sůl
pepř
pažitka
Návod k přípravě: Osolené a opepřené filé dáme do vymaštěného pekáčku. Květák a mrkev pokrájíme na malé nudličky, přidáme k rybě, posypeme hráškem a strouhaným sýrem. Vše upečeme a hotové filé posypeme pažitkou.
Zeleninová polévka s kapáním
Ingredience:
40 g mrkve
40 g celeru
30 g petržele
1/2 kostky masoxu
20 g oleje
sůl
1/2 dcl mléka
bílek
20 g tvrdého sýra
10 g hrubé mouky
sůl
Návod k přípravě: Zeleninu pokrájíme nadrobno, osmažíme ji na oleji, zalijeme vodou, přidáme masox, sůl a uvaříme doměkka. V mléce rozšleháme bílek, strouhaný sýr, mouku a takto připravené kapání přilíváme postupně do polévky.